Zlatibor

Zlatibor je planina izuzetne lepote, raznovrsne vegetacije i zbog očuvanosti prirode utočište mnogim endemskim vrstama. Zeleni proplanci okruženi borovima i smrčama, livade prošarane cvećem, izvori čiste pijaće vode, veliki broj rečica su netaknuti delovi prirode sačuvani za Vaše uzivanje. Pejzaži Zlatibora zuvek ostaju urezani u sećanju posetilaca. Jednostavno niko ne ostaje ravnodušan pred čarima ove planiske lepotice, koju je nemoguće rečima opisati zato pogledajte slike pejzaža.

Mokra Gora

Okružena je obroncima Tare, Šargana, Viogora, ispresecana rečnim dolinama i klisurama. Pored svojih prirodnih lepota Mokra gora je poznata po jedinstvenoj pruzi "Šarganska osmica". Pruga je puštena u rad 1925. godine a sa radom prekinula 1974. Obnovljena je kao turističko- muzejska atrakcija i kao takva je jedinstvena u Evropi. Prugom "Šarganska osmica" saobraća kompozicija sa autentičnim parnim lokomotivama iz tridesetih godina XX veka.

Staro selo - Sirogojno

Muzej pod otvorenim nebom "Staro selo" Sirogojno, muzej narodnog graditeljstva, vraća nas u doba XIX veka. 1979. godine su Republički zavod za zaštitu spomenika kulture i tadašnje preduzeće "Sirogojno" na 4,5 hektara zemlje oživeli zlatiborsku okućnicu sa svim njenim elementima: kućom, vajatom, mlekarom, pekarom, stajom, salašem, ambarom. U programima muzeja posebna pažnja se poklanja očuvanju i oživljavanju tradicionalnih zanata. U radionicama muzeja izrađuju se kopije muzejskih eksponata i prikazuju veštine grnčarskog, kačarskog, tesarskog, tkačkog i drugih zanata. Tokom sezone organizuju se likovni, književni, muzički i drugi susreti, izložbe, predavanja i letnje škole.

Ribnica

Ribničko jezero, udaljeno 6 km od centra turističkog dela, je pravo mesto za sve koji žele prijatan odmor u prelepom okruženju. Jezero je okruženo borovima i prelepim pejzažima. Tokom prolećno-letnje sezone idealno mesto za kupanje, izlete, šetnje, ribarenje i jednostavno uživanje.